17 Ocak 2017 Salı

Sağlık Tuzakları Genel Bakis

loading...

Sağlık Bonusu

Sağlık tuzakları game of war oyununda popülerlik kazanan bir oyun yöntemi olarak karşımıza çıkmaktadır. Kıralıklar arası savaşlarda gücü 12 milyara kadar düşük olan bu kaleler, bazen topluluk saldırısında kahraman yakalarken, bazende solo saldırısında yanarlar. Bu tür tuzaklar geleneksel savunma kalelerinin aksine savunma desteği ile değil savunma desteği ile kalelerini savunurlar ve bunlara sağlık tuzakları denir.


15 Ocak taki krallıklar arası savaş etkinliğinde izlediğim bir sağlık tuzak hesabı, yeni inşa edilmiş ve daha önceden hiçbir asker öldürmemiş olmasına rağmen bir gün içerisinde 1 milyardan daha fazla öldürme sayısına ulaşmıştı. Özellikle saldıranların bu kadar güçsüz bir kaleyi yakmamış olmaları üzerine ısrarla saldırılarına devam ediyor olmaları izlemeye değer bir görüntüydü.

Sağlık Tuzakları Temel


Sağlık tuzakları genel olarak kalenizi mobile harikaya veya karo savaşına dönüştürmen izdir. Gücünüzün çok düşük olması nedeni ile Maksimum ilerleme le topluluk ve çok sayıda solo saldırısı alırsınız.

Sağlık Desteği ve Neden Düşük Sayıda Askerde Etkili Olur


Sağlık tuzaklarının mobil harika olduğunu yazmıştık. Harika savaşlarını düşünün. 11m lik ilerlemeye karşılık harika da 11m asker savunma yapıyor. İlerleme sonucunda her iki tarafda birbirlerini öldürüyormu? Pek değil, peki nasıl?

Çünkü toplulukta çok fazla sağlık ve saldırı destekleri var. ama yinede karşı tarafın sağlığına karşı üstünlük sağlayamıyor. Sonuç olarak savaş bire bir e dönüşüyor. Yani her asker karşı tarafın bir askerine karşı savaşmış oluyor.

Burada şunu söyleyebilir siniz. Peki benim milyarlarca askerim aynı topluluk liderinden saldırı aldığında yüzlerce asker kaybı neden veriyor? Burada fark sizin ana desteğiniz savunmadan kaynaklanıyor. Topluluk liderleri özlerini sizin savunmanızı düşürecek şekilde ayarlıyorlar. İyi topluluk liderleri öz setlerini, kahraman becerilerini, taş setlerini öyle bir ayarlıyor ki sizin savunmanız sıfıra düşüyor. Sonrasında da sizin kalenizde yıkım başlıyor.

Aynı topluluk lideri harikaya yürüdüğünde harika da kendini harika özleri ile savunan 11 m askere karşı askerlerini kaybediyor.

Yüksek asker sayılarında sağlık asker savunmasında çok etkili olmuyor. Fakat asker sayısı az olduğunda sağlık belirleyici destek oluyor. Bizde burada belirleyici olan sağlık destekleri ve bunları kullanarak tuzak kuran sağlık tuzaklarını yazacağım.

Aslında max ilerleme ile kalenize gelen topluluğa karşı 80m-700m arası asker ile kalenizi savunuyor olmanız ilk başlarda çılgınca gelecektir. İşte tamda bu nokta sağlık tuzaklarını çok çekici yapıyor.

Harika Özleri ve Tuzaklar


Harika öz setleri tipik olarak çok fazla birlik sağlığı ve saldırı debuff ları içerir. Buda onları topluluklara karşı güçlü kılar. Bunun yanında bu özler diğerlerine göre daha az savunma içerdiğinden bunları kalenizde savunma amaçlı kullanmazsınız. Bunu anlamak için saplık ve savunma desteği arasındaki farkı anlamamız gerekir. :Çok basitçe siz rakibi asker sayısı olarak çok üstünseniz, sizin kalenizi savunmanız için savunma desteğine ihtiyacınız var demektir. Bunun tersi durumlarda ise savunma destekleri size çok yardımcı olmayacaktır Bu durumlarda sizin sağlık desteklerine ihtiyacınız olur.

Kale


Kale seviyesi 21 ilede siz sağlık tuzağı olabilirsiniz fakat kale seviyenizi yükselttikçe sağladığı faydalar artacaktır.

Örneğin Kale 24 size ilave olarak:

  • Demirhaneyi yükseltmeniz, Özlerde daha yüksek menzil ve daha uzun kullanım süresi verir
  • Mihrap size daha fazla saldırı sağlık ve savunma desteği verir.
  • Elçilik yükselttiğinizde daha fazla elçilik desteği alırsınız.
  • Kışlalar daha fazla sağlık ve savunma verir.
  • Hastaneler daha fazla sağlık desteği verir.

Binalar


Şuan için daha fazla kışla veya hastane yapmanız konusunda bir ayrım yapamayacağım. Kışlalar ile daha fazla asker eğitirken, hastaneler ile daha fazla yatağınız olacaktır. Bunun seçimi tamamen siz kalmış.

Bina destekleri ile ilgili yazıma buradan ulaşabilirsiniz. Süre küreleri ile bina destekleri

Özet olarak

  • Kışla - Tip Sağlık
  • Hastane- Genel Sağlık
  • Villa- Tip Sağlık
  • Demirhane – Genel Sağlık
  • Kale– Genel Saldırı
  • Mihrap - Tip Saldırı
  • Elçilik– Genel Savunma
  • Duvar– Genel Savunma
  • Depo– Tip Saldırı
  • Gözcü Kulesi - Saldırı Debuff

Araştırma


Sağlık tuzakları için çok kısıtlı araştırma yapmanız yeterli olacaktır. 

  • Ekonomi araştırma ağacı
  • Çarpışma araştırma ağacı
  • Duvar tuzakları araştırma ağacı
  • Üretim araştırma ağacı
  • Savunma araştırma ağacı -- süper harika araştırmaya gerek yok
  • Set Bonus araştırma ağacı
Not: Değerli taş araştırmaları ve gelişmiş ekonomi araştırmaları sağlık tuzakları için gerekli değildir. Araştırmanız kalenizin gücünü çok arttıracaktır.

Kahraman Becerileri


Sağlık tuzağı için kahraman 61 olmanız yeterli olacaktır. Kahramanı ilerletmeniz kale gücünüzü çok arttırır. Kahraman becerilerinde sağlık, saldırı ve saldırı debuff larına öncelik vermelisiniz.

Özler


Kendi özlerinizi yapabilirsiniz fakat set kullanmanız set bonusuda alacaınız için daha faydalı olacaktır. Harika özleri ve kara cuma özleri sağlık desteği açısından iyidirler.

Bunun yanında

Atlas öz seti
Lad Justice Öz Seti
Hera öz seti kullanılabilir.

Taşlar


Taş kullanırken 4. bölmeye hades taşı koyarak ekipmanlarnızı saklayabilirsiniz. Böylece asker eğitmeniz gerektiğinde bunu belli etmeden askerinizi eğitirsiniz. Bunun dışındaki bütün taşları sağlık desteğinizi arttıracak şekilde kullanmalısınız.

Asker

Asker sayısı tamamen size kalmış. Yani amacınız eğer tüm ilerlemeyi kesmek ve kahraman yakalamaksa biraz daha faza asker eğitebilirsiniz. Kahraman yakalamak için yaklaşık toplan 150 milyon T4 askeri olması yeterli olacaktır. Bunun yanında klasik yöntemle 50 şer milyon T4, ve 150 şer milyon T2 eğiterekte savunma yapabilirsiniz.

Son Söz

İhtiyacınız olan asker sayısı sizin kalenizi ne kadar iyi kurguladığınıza da bağlıdır. Harikada olduğu gibi siz desteklerde rakibinizden daha iyi bir toplama sahipseniz endişelenmenize ve çok asker eğitmenize gerek olmaz. Fakat durum tersine ise, sizin asker sayınızı biraz daha arttırıp açığı kapatmanız gerekecektir. 

Sizin sadece büyük bir karo tuzağı olduğunuzu unutmayın. İhtiyacınız olan şey sağlık ve saldırı destekleri ve bunun yanında düşman saldırı debuff larıdır. 

Eğer asker sayınız çok yükselir ise, sizin için sağlık değil savunma destekleri ön plana çıkacakırç

İyi oyunlar

2 yorum:
Write yorum
  1. şuanda 85 milyonluk bir ralli boyutu var bunu nasıl karşılayacağım t6 dan önce kimse beni yakamıyordu ama şuan yanıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. MZ o kadar sıklıkla güncelleme koyuyorki, ideal tuzağın gücü şudur diyemem ama 2T güçle deneyeceğim. Artık tuzaklarda nerdeyse tüm araştırmaları yapıyor

      Sil

Recommended Posts × +