24 Ocak 2017 Salı

Tuzak Hesap Kurma / Kalkansız Oynama -- Güncelleme 01.03.2017

loading...

Tuzak Hesap Kurma / Kalkansız Oynama

Game of war oyununda kalkansız duran bir hesabınızın olması aslında sizin hep tuzak olacağınız anlamına gelmez. Tuzak hesabı olmanız aslında en kısa sürede en az araştırma ve hız kullanarak kalkansız kalabileceğiniz anlamına gelir. Sonrası mı? Size kalmış...

*** 10.02.2017 tarihinde güncellenmiştir. Günceleme notları sayfanın altındadır.
*** 01.03.2017  tarihinde güncellenmiştir. Günceleme notları sayfanın altındadır.

Tuzak Hesap Kurma / Kalkansız Oynama 


2 yıldır tuzak hesap kullanan birisi olarak oyundan öğrendiklerimi size sanki sıfırdan bir hesap açıyor muşsunuz gibi anlatmaya çalışacağım.

Yazımda yer alacak tuzak hesap türü eşit sayıda askerlerin olduğu, gerektiğinde topluluklara asker gönderebilen sonradan kalenizi çok daha güçlendirmek istediğinizde keşke şunu araştırma saydım, binayı yapmasaydım demeyeceğiniz, oyunda size temel olacak bir hesap olacaktır.

Oyun eğer size çok karmaşık geliyor ve parçaları bir araya koymakta zorlanıyorsanız, diğer yazılarımı da okumanızda fayda olacaktır.

Oyunun olmassa olmazı desteklerdir. Buraya tıklayarak okuyabiirsiniz.
Asker eğitme zamanınız geldiğinde eğer askerleriniz NERF oluyor ise askerlerinizin savaşma kabiliyetleri azalacak ve ilk saldırı almanız durumunda askerlerinizin 1/4 ü ölecektir. Buraya tıklayarak NERF hakkında bilgi alabilirsiniz
Tuzak Hesaplar hakkında genel bilgi için buraya tıklayyabilirsiniz,


Malum MZ sürekli oyuna güncelleme koyduğu için, yazdıklarım yazının yazıldığı tarih itibari ile geçerli olacaktır, Güncelleme olduğunda elimden geldiğince bende sayfayı güncel tutmaya çalışyorum.

Oyunu Yüklediniz


Öncelikle oyuna yeni başladınız, Athena nın eğitimini tamamladınız ve artık kendi başınızasınız. Araştırma ve binalarınızı hemen tamamlıyor ve siz güçleniyorsunuz. Bu sizi aldatmasın sakın ilerde milyon günlük katrilyon kaynak gerektiren araştırmalar ve binalar karşınıza çıkacak. Sadece bunlarda değil usta küreği, küreğin sapı, savaş kitabı, demir parça, eğitim rehberi, bakır güneş saati, Güç hakikati, kaba güç, o kadar çokki bazen oyunun Türkçe çevirmenleri bile çevirmeyip oyuna olduğu gibi koydukları oluyor. Ben önce savaşayım bunları da sonra yavaş yavaş öğrenirim zaten diyorsanız doğru yerdesiniz


Önceliğimiz araştırmalar

Araştırma :

Akademiye tıkladığınızda birçok araştırma göreceksiniz. Ve bunlara tıkladığınızda karşınıza başka bir menü çıkacak ve bunları tamamlamanız beklenecektir. Listelenen her araştırma grubuna araştırma ağacı denir. Burada her araştırmanın size kazandırdığı farklı destekleri olacaktır sizin öncelikle düşünmeniz gereken bu araştırmaya gerçekten ihtiyacınızın olup olmadığıdır. Mesela Set bonus araştırması, eğer elinizde 7 side aynı setten ekipman yoksa veya varda kullanmıyorsanız bu araştırma size bir desek vermeyecektir.

Gelelim kalkanız durmak için gerekli araştırmalara :

Ekonomi araştırma ağacı : Ekonomi araştırma ağacı T4 askeri açabilmeniz için ön şarttır. Yani zorunlu

Çarpışma araştırma ağacı : İse normal birliklerin kilidinin açılması için gereklidir. Birliğiniz olmazsa savaş da olmaz, Zorunlu

İlerlemede araştırma ağacı : Bu araştırma agacında asıl önemli olan kahraman ön ayarlarıdır. Araştırma ağacının ortalarında yer alır, sizin yapmanız gereken 2 veya 3 ön ayar kilidini açmaktır. Böylece saldırı anında hızlıca ekipman değişebilir ve size saldırana güzel bir sürpriz yaparsınız.
Canlandırıcı araştırma ağacı :Asker basmaya başlamadan önce bu araştırma ağacını tamamlamanız asker eğitim maliyetinizi %30 lara kadar düşürecektir Milyarlarca asker eğittiğiniz düşünürsek geri dönüşü çok yüksek bir araştırma olduğundan tamamlamanızı tavsiye ederim.

Duvar Tuzakları araştırma ağacı, Şehrinizi koruyacaktır, etkisi asker sayılarının artmasıyla azalmış olsa da az güçle etkili bir savunma yaparlar

Üretim araştırma ağacı : Bu kahraman ekipmanlarında 4. bölmenin kilidini açtığı için önemlidir.
Savunma araştırma ağacı :  Hastane kapasitesi II ye kadar 10 yapmanız ihtiyacınızı karşılayacaktır. Kimi tecrübeli tuzaklar bu araştırmayı duvar tuzak kapasitesine kadar araştırıyorlar, benim tercihim hastane kapasitesi II ye kadar araştırılmasıdır.

Gelelim bu araştırmaları yapmak için sizin ihtiyacınız olan kaynak ve hız miktarına

Tuzak Araştırmaları

Burada yazılan hızlar araştırmaların temel hızları olup, sizin destek miktarınıza göre azalacaktır. Desteklerinizi kontrol ederek sizin için bu araştırmaların kaç gün süreeğini bulabilirsiniz

Bina :

Kale dışı binalar, çiftlik, marangoz vs sadece 1 tane. Kalanı 21 seviyede bırakabilirsiniz. Artık bu binalar ekonomik olmaktan çıktıklarından herbirinden 1 tane yaptıktan sonra kalan binaları yapmaya bilirsiniz.

Kale içi 1 tane hastane ve villa, kalanı kışla olacak şekilde binalarımızı tamamlamanızı tavsiye ederim.. Kışla yapılma nedeni kışlaların eğitim sırasını arttırmasının yanında kalenize çok ihtiyacınız olan savunma desteği de veriyor olmasıdır. Kışlalarınızın seviyesi arttıkça da verdikleri savunma destekleri artacaktır.

Askerler : 


Oyunda güncellemeler devam ettiği için şuan için bir rakam vermek çok doğru olmayabilir fakat ben hala T4-T'2 askerler ile savunma yapıyorum. Kuşatma birlikleri kullanmadan. Toplam asker sayım 6,5milyar ve T2 lerin T3 sayımın yaklaşık 11 katı.

Kahraman :

Kahraman Seviyeleri ve beceri puanları :

Kahraman ile ilgili yazıma burayı tıklayarak ulaşabilirsiniz. Kahraman seviyeleri yükseldikçe kale gücünüzde artacağı için kahraman seviyenizi sizin gerçek ihtiyacınızı karşılayacak seviyede tutmanız gerekmektedir. Yazının yazıldığı tarihte kahraman için 64/65 seviyeleri yeterlidir. Kahraman becerilerinde bir sonraki savunma desteği 71. seviyede olup, 64 den 71 seviyeye geçmeniz kale gücünüzü 20milyardan fazla arttıracağından tavsiye etmiyorum.

Kahraman becerilerine puan verirken önceliğiniz birlik savunması,asker tipi savunması, düşman saldırı debuffı, düşman sağlık debuff ı, 3 mihrap desteğine de tam puan, birlik saldırısı olmalıdır, Eğer hala beceri puanınız artıyor ise bunları asker tipi saldırı için kullanılabilirsiniz. Düşman savunma debuff ına puan vermeniz doğru bir karar olmayacaktır. Size saldıran bir kale savunma yapmaz, saldırı yapar. Becerileriniz hala artıyor ise birlik sağlığı, asker tipi sağlığa puan verebilirsiniz. Eğer puanınız yetmiyor ise kahraman seviye atlamadan önce jimmo yu yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Kahraman becerilerini nereden ne kadar alabilirsiniz buradan okuyabilirsiniz.

Kahraman Ekipmanları : 

Savunma destekli kaleler genelde kalıcı ekipmanlar ile savunmalarını yaparlar. Uzun bir süre kullanılan ekipman başlık ve silah buz lordu, zırh ve ayakta ise imparatorluk zırhı aksesurarda ise 2 veya 3 Kunoichi nin fırlatma oku kullanıldı. Fakat hem gerek yeni çıkan saldırı özlerindeki yüksek saldırı bonusu hemde yüksek savunma debuff bonusu vermesi nedeni ile bu ekipmanlarda değiştirilmeye başladı. Burada ben size kullandığım ekipmanları yazacağım. Siz kendi ekipmanlarınıza karar verebilirsiniz.

Başlık :

Buz Lordunun İradesi
Başlık olarak ben buz ordunun iradesini kullanıyorum. Ekipman atölyesinde güçlendirerek savunma desteklerini arttırıyorum. Buz lordunun iradesi başlık kısmında %260 savunma desteği veriyor.








Zırhta uzun süre impratorluk mantosu kullandım fakat elime yeterli malzeme geçtikten sonra buzul kral kalp plakası yapmaya karar verdim. İmparatorluk ekipmanı zırh için %220 genel savunma verirken buzul kral ekipmanı 180 genel savunma ve 100 birlik tipi savunma veriyor. Böylece savunmamı %60 arttırmış oldum.

ayak ekipmanları
Ayak kısmında ise imparatorluk kullanırken buzul krala geçiş yaptım. İmparatorluk baldır zırhları %250 savunma verirken buzul kral botları %345 genel savunma ve %75 birlik tipi savunması veriyor. Buzul krala geçişte savunmamı %170 arttırmış oldum


Buz lordunun iradesi
Silah kısmında ise buz lordunun iradesi ekipmanı size %260 savunma desteği verecektir.











Kunoichi nin Fırlatma Oku
Kunoichi Fırlatma Oku size %45 savunma desteği verir, fakat en önemli özelliği ise savunma debuff ı na karşı verdiği %30 luk destektir. Bu debuff ile size saldıran kalenin çok yüksek savunma debuff desteğine karşı koymuş, savunma desteklerinizin sıfırlanmasının önüne geçersiniz.







Değerli Taşlar :

Değerli taşlarda kullanmanız muhtemel taşları listeliyor olacağım. Bu listeden yukarıdan aşağıya doğru kullanmanız faydanıza olacaktır. Yani önce 1 leri sonra 2 leri gibi.

Öncelikle 4. bölme taşları ile başlayalım

1)  Gökkuşağı değerli taşı  Gökkuşağı değerli taşı : %35 Birlik Savunması


2) Elit Savunma Değerli Taşı Elit Savunma Dğerli Taşı : %25 Birlik Savunması

3) Çikolata Değerli Taşı Çikolata Değerli Taşı : %35 Düşman birlik Saldırı Debuff ı

Normal Taşlar da ise sıralama

1) Bulwark Değerli Taşı Bullwark Derğli Taşı : %35 Birlik Savunması

2) Aegis Değerli Taşı Aegis Değerli Taşı : %35 Birlik Savunması

3) Savunma Değerli Taşı Savunma Değerli Taşı : %25 Birlik Savunması

4) Bulunmaz Değerli Taş Bulunmaz Değerli Taş: %17,5 Birlik Savunması, %17,5 Düşman Birlik Saldırı Debuffı

5) Kalkankıran Değerli Taşı Kalkankıran Değerli Taşı : %35 Düşman Birlik Saldırı Debuff ı

6) Koruma Değerli Taşı Koruma Değerli Taşı : %25 Düman Topluluk Saldırı Debuff ı

** Eğer değerli taş araştırmasını yaptıysanız, oyundaki değerli taş setlerini buradan görebilirsiniz

Savunma taşları yerleştirdikten sonra savunma + saldırı debuff ı veren taşlardan sonraları ise düşman topluluk saldırı debuff ı veren taşları ekipmanlarınıza yerleştirmeniz gerekecektir.

Şimdiye kadar araştırmalarımızı ve inşaatlarımızı tamamladık, kahraman becerilerini ekipmanlarını donandık ve ekipmanlarımıza taşlarımızı taktık. Kaleniz en az %312 birlik tipi savunma ve %4000 civarında savunma desteğine ulaştı. Saldırı alma zamanınız geldi. Kalkan indirip ilk saldırı aldığınızda aşağıdaki durumlar oluşacaktır. Burada hesabınızın ince ayarlarını yapacağız.

Eğer asker kaybınız yoksa mükemmel bir hesap oldunuz.
Eğer 300milyona kadar asker kaybınız oldu ise panik yapmayın kalkan da açmayın, Savunmanız veya saldırı debuff ınız yetersiz kaldı demektir. Sonraki saldırı gelene kadar savunmanızı veya saldırı debuff ınızı arttırmanız gerekiyor.

Bunu nasıl yapabiliriz, behemoth desteği açabilirsiniz, anti gözcülüğünüzü iptal etmeyecektir. Bundan hariç neler yapılabilir, savunma + saldırı debuff ı birini veya ikisini açabilirsiniz. Bu destekler sizin anti gözcülüğünüzü iptal olmasına neden olacaktır. bu yüzden ilerleme kalenize varmak üzereyken açmanızda fayda olacaktır. Gözcü kulesinden saldırı debuff ı açabilir veya duvarınız elçiliğinizden bina savunma desteklerinizi arttırabilirsiniz. Bina desteklerini buradan okuyabilirsiniz.

Eğer saldırı aldınız ve tüm ilerlemeyi kesemediniz : Bu durumda ise sizin saldırınız yeterli gelmemiştir. Yine behemtoth desteği, saldırı desteği açabilirsiniz. Binalardan ise kaleniz size yüksek oranda saldırı desteği verecektir.


22.01.2017 tarihli KVK KE den raporların. İlk saldırıda yanınca hesabın ince ayarlarını yaparak yoluma devam ettim :) Ayrıca katıldığım topluluklardan ve kale gücümü gösterren bir fotoğrafta ekledim.



 

 

 

 

******************************************************************
Güncellene 10/02/2017

Oyuna gelen yeniliklerden dolayı özellikle Vip 30 ve Runes Araştıması saldırıya karşı koymanın gereklilikleri de arttı. Oyuncuların bir şekilde savunma desteklerin arttırmaları gerekiyor. Eğer sizde ben gibi az güçle veya kısa yoldan savunma arttırma niyetinde iseniz aşağıdakileri yaparak, tekrardan kalkansız durabilirsiniz.


Sonraki araştırmamız, Stratejik T5 fakat burada tüm araştırmayı yapmıyoruz kalemizin gücü çok artsın istemeyiz.

Kahramanla birlik savunmas IV ü araştırıp bırakırsak eğer kalemiz 30+415 savunma desteği kazanırken kale gücümüz sadece 3,7b artacaktır.


Bu iki araştırmayı yaptığınızda savunmanız yaklaşık %1150  artacaktır.
Athenanın günlük olarak yayınladığı araştırma krallığı özelliklerini takip ederseniz eğer, en küçük paketle alabileceğiniz, özel ışınlanma ile 1000 krallığına gidebilir tüm bu araştırmaları hız kullanmadan yapabilirsiniz.

Güncellene 01/03/2017
Rüne araştırmaları saldırı hesaplarına çok yüksek bonuslar verdiği gibi savunma içinde çok güzel destekler veriyor.

Aşağıda gösterilen araştırmaları 2. sv ye kadar yaparsanız her bir birlik tipinden %300 savunma bonusunu 2b den az araştırma gücü kazanarak alabilirsiniz. Eğer 3. sv yi araştırmak istiyorsanız çok fazla kaynak ve hız kullanmaya hazır olun. 2. sv den 3. sv yi araştırdığınızda birlik tipi başına toplam savunma bonusunuz %300 den %600 e çıkacaktır.

Game of war Rüne birlik tipi savunma bonusları



Sorularınızı yorum olarak yazabilir forum sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

13 yorum:
Write yorum
  1. Adsız1/25/2017

    Merhaba, 2 bıçak ve buzlordu seti takılıyken bugün 11m ilerleme ile saldırı aldım, saldırı debuff ı ve savunma desteklerini açtığım halde 590milyon asker kaybettim. Toplam askerimde 3milyar. Ne yapabilirim

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Dostum,

    Bence bıçak sayını 3 e çıkarıp asker sayını arttırman gerekiyor. Aslında 11m ile saldırı almış olman senin için bir şanş olmuş, 20m ilede saldırı alabilirdin.

    YanıtlaSil
  3. Merhaba kale seviyem 29 (dışı)iç kısmı 28 full 622B gücüm var 220 B ARAŞTIRMA GUCU yeni paket aldım kaleyi tuzak yapmak istiyorum yardımcı olurmusun bana

    YanıtlaSil
  4. Merhaba kale seviyem 29 dışı ici full 28 yeni paket aldım tuzak kale yapacam ama bilmiyom 3 bıçak var buz lordu seti full var bana yardımcı olursanız sevinirm taşlari hangisinden koymam lazim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba, 3 bıçak takılıyken ne kadar birlik tipi savunman ve genel savunma desteğin olduğunu yazarsan daha iyi yardımcı olabilirim. Güç olarak tuzak olmak için çok iyi bir durumdasın. Eğer destekleri görmeyi bilmiyorsan yazabilirim.

      Sil
    2. Vip 33 hero 73 kışla 17 tane var 9 tanesi 28 av diğerleri 24 25 sevilerlede

      Sil
    3. Savunma desteğini yazmadın, 12-14.000 arasında dır diye düşünüyorum. nasıl bakıldıını yazmamı istermisin? Taş olarak taş seti araştırmasını yaptı isen aegis kullan, aldığın paketten safeguard seti çıktı ise onu kullan. Taş seti araştırması yapmadı isen savunması en yüksek olan taşları tercih et.

      Sil
  5. Eğer savunma desteğiniz düşükse nasıl arttırabilirsiniz?
    Vip
    Vip 27 28 29 30 31 32 33 34 35
    Savunma 500% 700% 1000% 1500% 1750% 2000% 2400% 2900% 3500%
    Kışla (kale için 1 villa ve hastane kalanı kışla olacak)
    26 27 28 29 30
    20 29 43 59 83

    Süre Küresi Destekleri
    Kahraman becerileri 64 ve 71 sv kahraman becerilerinde savunma var
    Ekipmanlar, buzul şuan başlık, zzırh ve ayak, bataklık kralı silah ve 3 bıçak
    Taş setleri Aegis iyi fakat son çıkan Lycan taş seti 2 kat savunma veriyor.
    Mihrap seviyenizi yükseltmek savunmanızı arttıracaktır.
    Simya Laboratuvarını 30 sv yaptığınızda kullandığınız her iksire %1500 savunma ilave olarak veriyor

    YanıtlaSil
  6. Num yok mu usta senin Whatsap dan atim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baktığında buraya yazarsın. https://youtu.be/19gF0zLd3YU buraya destekler ile ilgili video da koydum

      Sil
  7. Erdem can lütfen bana yardım et hergün bu kafirlere yenilmekten kalem yanmaktan bıktım 0543 392 41 77 whapsap yada bana cagrı at arıyayım snei lütfen

    YanıtlaSil
  8. Erdem bana yardım et can lütfen hergün kafirele yenilmekten bıktım kalem yanmaktan delirdim :(

    YanıtlaSil

Recommended Posts × +