24 Mart 2017 Cuma

Asker Tipleri ve Kademeleri

loading...

Game of War Asker Tipleri ve Kademeleri
Game of War geçmişi 3/4 yıla uzanan bir oyun olmasına rağmen, oyunda hala app store ve google playde liste başı olması ve kendini sürekli güncellemesi canlılığını korumakta ve oyuna yeni arkadaşlar katılmaktadır. Bu arkadaşların en çok merak ettikleri konulardan birisi ise asker kademeleri veya T yani Tier ların ne olduğu oluyor. Bu yazımda kısaca birlik tipleri ve kademelerinden bahsediyor olacağım.






Game of war da Piyade, Süvari, Menzilli ve Kuşatma birlikleri olarak 4 tip asker vardır ve bu 4 tip asker 5 kademe  (T1, T2, T3, T4 ve T5 yada türkçesi kademe K1 K2 ..) olarak oyunda yer alırlar. Ayrıca asker tipleri normal, stratejik ve vahşi olarak da sınıflandırılmıştır.

Game of War Asker Tipleri ve Kademeleri

Bu askerlerin birbirlerine karşı güçlülük durumları ise aşağıdaki gibidir.
Game of War Asker Tipleri ve Kademeleri

Bir saldırı aldığınızda veya başka bir kaleye saldırdığınızda (tek tip askerle bunun yapıldığını farz edersek) savunan tarafta genelde bazı asker türlerinden diğerlerine göre daha fazla asker ölecektir. Bunun sebebi öncelikle saldıran askere karşı zayıf askerlerin daha önce ölmeleridir. Örneğin piyade ile yapılan bir saldırıda savunan tarafta en fazla kayıp Süvari asker tipinde ve varsa kuşatmada olacaktır.

Askerlerin kademe seviyelerine bağlı olarak yine ölme sıraları vardır. Saldırı esnasında askerler en düşük kademeden başlayarak ölürler. Yani eğer kalede kademe 1 (T1) asker varsa önce onlar sonra K2, K3 .. olarak askerler ölmeye devam edecektir. Duvar tuzaklarında da durum aynıdır. Fakat duvar tuzak kademeleriniz askerlerinizden yüksek ise önce askerler, askerleriniz ile aynı seviyede tuzağınız var ise de beraber öleceklerdir.

Son olarak ile bu asker tiplerinin ve kademelerinin kalenize vereceği savaşma gücü ve kale gücünüze bakacak olursak. Kademe  askerler en zayıf askerlerdir, bunlar size savaşma gücü olarak 1 verirlerken, kale gücünüzü 2 arttırırlar. Kademe 2 askerler 2 ye 8 ve bu böyle gidiyor.

Game of War Asker Tipleri ve Kademeleri

Peki bu tabloyu nasıl kullanırız. Mesela biz kalemizde askeri gücümüzü 1.000 yapmak ister isek
Game of War Asker Tipleri ve Kademeleri
Bize 1000 adet T1 asker gerekir kale gücümüz 2.000 artar, T4 eğitecek olur isek 222 asker yetecektir, fakat kale gücümüz 8.000 artacak. Yani T1 le kıyasladığımızda savaşma kabiliyetimiz aynı daha az askerimiz var fakat kale gücümüzü 4 kat arttırmış oluyoruz. Düşük kademe asker kullanılmasının bir nedeni yüksek kademe askerleri korumaları olduğu gibi tuzak kaleler içinde en büyük nedeni kale gücünü arttırmıyor olmalarıdır.

Normal stratejik ve vahşi birliklerin saldırı anında dirençlerini gösteren diğer yazıma buradan ulaşabilirsiniz.

Umarım faydalı olmuştur, önerilerinizi yorum olarak bırakabilirsiniz.

Hiç yorum yok:
Write yorum

Recommended Posts × +