11 Mayıs 2016 Çarşamba

Tuzak Hesaplar -- 2

loading...

2  Tuzak hesap türleri


     Tuzak hesaplar tekil saldırı ve topluluk saldırı hesapları olarak ikiye ayrılıyor. Tekil saldırı tuzakları topluluk tuzaklarına göre yapması ve bakımı çok çok kolay olduğundan öncelikle oyuncunun bu hesap ile oyuna başlaması tavsiye edilir. Eğer oyuncu güç olarak yükselmiş ise ve tekil saldırı alamıyorsa topluluk tuzağı olmayı düşünebilir.




3. Hangi araştırmaların yapılması gerekiyor


     Önceki yazılarda tuzak hesap konseptlerini ve türlerini anlattım. Tuzak hesabın daha az maliyetli fakat oynamasının da bir o kadar zevkli olduğundan biraz bahsettim.

     Tuzak hesabın en önemli özelliği, bu hesaplar kale gücünü mümkün olan en azda tutarken, askeri gücünü mümkün olan en yüksekte tutmaya çalışır. Çok farklı ve karmaşık araştırmalar ile 500 m güce ulaşmış bir tuzak hesabı ile kalesini savaşma kabiliyeti araştırmaları ile 500 m güce ulaşmış bir tuzak hesabı arasında çok büyük farklar olacaktır.

     Bu yazının amacı sizi stratejik olarak kalenizi nasıl güçlendirmeniz gerektiğini anlatmaktır. Bunu yaparken de sizin karar vermeniz gereken, neleri yapmamanız gerektiğidir. Bunlar kale seviyenizi kaçta tutacağınız, araştırmalarda neleri araştıracağınız, asker tipi olarak normal, stratejik ve vahşiden hangilerini kullanacağınız konularına karar vermelisiniz. Asker tipleri güçleri, verdiği askeri güçleri ve kale gücünü daha önce anlatmıştım. buraya tıklayarak yazımı görüntüleyebilirsiniz
.
     Unutulmamalıdır ki tuzak hesaplarda en önemli unsur rakibe güçsüz görünmektir. Bu yüzden yapacağınız her araştırmadan önce (araştırmadan kazandığınız güçler kalıcıdır. Hiçbir zaman bu gücü kaybetmezsiniz) Araştırmanın size sağlayacağı savaş kazanımını ve gücü hesaba katmalısınız. Örneğin ilerleme araştırma ağacı, buradaki araştırmanın çoğunun kalenin saldırı ve karoya ileleme sayınızı arttırdığını ve bunların tuzak hesabların isteyeceği bir özellik olmadığını bilmeniz gerekir.

Kale Gücü


     Kale gücü birlik, tuzak, bina, araştırma, görev, kahraman ve zindan ustalığı güçlerinin toplamından oluşur. Burada ilk dikkat çeken görev gücünüz ve zindan ustalığından aldığınız güçtür. Görev gücünüz imparatorluk görelerinden gelir ve bunları görevlere tıkladığınızda en üstte görürsünüz .Bunları bir araştırma veya bina yükselttiğinde alırsınız. Bu görevlerden gelen güç alınır fakat hiçbir zaman geriye verilmez. Bu görevler size kahraman TP si, kaynak ve kale gücü verir. Siz burada bu görevleri toplamak yada toplamamak üzerine karar vermelisiniz. Bunları toplamak gerçekten ihtiyacınıza yarıyormu. Genel bir kanı olarak tuzak hesaplar bunları toplamamayı tercih ederler. Kale seviyesi 20 olduğunda imparatorluk görevleri yaklaşık 4M kale gücü verir. Bazı görevler vardır ki kale gücünün 10 katı kadar kahraman TP si verir. İsterseniz bunları alıp, diğerlerini bırakabilirsiniz. Diğer bir dikkat çeken güçde zindan ustalığıdır, buradada zindanı yükselterek kazandığı kale gücü ile zindandan alacağı fayfayı karşılaştırarak oyuncu karar vermelidir.

Araştırma Kararı :


Burada tuzak hesabınız için araştırmalara odaklanacağız çünkü araştırmalar tuzak hesabının iskeletini oluşturacaktır. Araştırmalardan aldığınız güç geri verilemeyen türden olacaktır.  Araştırmalar sizin asker ve duvar tuzaklarını güçlü yapacaktır. Kahramanınız ekonomi ekipmanları takmış olsa da kahraman becerileriniz araştırmada olsa da araştırmadan alacağınız destekler sizin temeliniz olacaktır. Çarpışma araştırmaları sizin temeliniz olacaktır. Bu araştırma tamamlanmadan sizin asker ve duvar tuzağınız sadece size kaynak israfına yol açacaktır.

Ekonomi araştırma ağacı : 

Eğer T4 açmayacak iseniz sadece ilerde ihtiyaç duyacağınız kaynağı üretecek araştırmayı tamamlayın. Mesela yeme üretimi, taş üretimi vs.


Canlandırıcı araştırma ağacı : 

     Canlandırıcı araştırmasında dikkat edilmesi gereken araştırmanın avantajının 9 dan 10 a geçilmesinde ortaya çıkıyor olmasıdır. Eğer 10 a tamamlamayı düşünmüyorsanız bu araştırmaya başlamanın çok avantajını görmeyeceksiniz.

Üretim araştırma ağacı  :


     Bazı oyuncular 4. seviye öz uzmanlığına kadar araştırmayı tercih edebiliyor. Bu seviyede gerçekte güzel ve etkili kalıcı ekipmanda yapabiliyorlar. 4. Seviye açmak için gerekli olan en alt seviyede araştırmalar yapılır ise bu araştırma çok fazla kale gücü kazanılmadan tamamlanabilir.

İlerleme araştırma ağacı : 

     Tuzak hesaplar için tamamen gereksiz bir araştırmadır. En iyi sonuçları araştırma seviyesi 9 ve 10 da verir. Fakat araştırmak içim T4 tuzak ve askerden daha fazla kaynak ve hız gerektiğinden tavsiye edilmez. Zaten araştırma araştırma ağacı genel olarak saldırı hesapları çin hazırlanmıştır.

Savunma araştırma ağacı : 

     Bu araştırmalar askerinizin gücünü, sağlığını düşman saldırılarını debuff vb özellikler size kazandırırken, gücünüz ünde çok hızlı yükselmesine neden olurlar. Ayrıca hastane kapasitenizde arttıran araştırmaları barındırır. Burada oyuncu araştırma gücünü ne kadar arttıracağına karar vermelidir.

Eğer oyuncu tuzak hesap olmaya karar verirse, öncelikle neler yapmayacağına karar vermelidir. Yapılacak araştırmalardan önce ne kadar güç kazanacağına ve buna karşılık alacağı desteğe dikkat etmelidir.


Yazanın tamamına aşağıdaki linkler le devam edebilirsiniz.


Tuzak Hesaplar 1- Tuzak Hesap Nedir
Tuzak Hesaplar 2 - Tuzak Hesap Türleri ve Araştırma Tavsiyleri
Tuzak Hesaplar 3 - Binalar
Tuzak Hesaplar 4 - Hastane Villa Kışla
Tuzak Hesaplar 5- Duvar Tuzakları


Hiç yorum yok:
Write yorum

Recommended Posts × +