6 Mart 2017 Pazartesi

Asker Tipleri ve Savunma Amaçlı Karşılaştırmaları

loading...

Game of war da son güncellemeler sonrasında kalelerde asker sayıları çok yükseldi. Bununla beraber kalelerde artık her seviyeden ve tipden çok sayıda asker bulunduğundan eski inanış olan vahşi birliklerin normal ve stratejik lere karşı, normal birliklerin de vahşilere karşı  güçlüdür inanışı hala geçerli mi değil mi görmek istedik.


Bugüne kadar bildiğimiz eğer savunan kale vahşi ile dolu ise normal birlikle saldırın anlayışı ne kadar doğru test etmek istedik, Aşağıda test sonuçlarından göreceğiniz üzere bu teori çok daha karmaşık.

Test Senaryosu :

  • Saldıran kale her tip piyade 1.147.500 adet (Bölük komutanı, Nöbetçiler ve Vikinglerden) sırayla saldıracak.
  • Savunan karoda her saldırı aldığında askerlerini tamamen aynıları ile değiştirecek.
  • Hiçbir destek test süresince değiştirilmedi.
  • Hem saldıran hemde savunan kalelerr kahramansız olarak testi tamamladı, Böylece test asker tipine karşı asker tipi olarak tamamlandı.

Test 1 : Savunma Eşit Sayıda Normal Birlik Tipleri İle


Sonuç: 
Game of War Savunma Eşit Normal Birlik Tipleri

Beklenildiği gibi Vahsi saldırısında normal birliklerin toplam %18 i öldürüldü. Bu aslında beklenilen bir sonuçtu, Vahşi birlik tipleri normal birlik tiplerine karşı güçlüdür.

Test 2 : Savunma Eşit Sayıda Vahşi Birlik Tipleri İle

Birçok tuzak hesap düşük kademe vahşi birlik eğitmezler çünkü vahşiler normal birlikler karşısında çok çok güçsüzdür.
Sonuç :
Game of War Savunma Eşit Vahşi Birlik Tipleri

Beklendiği üzere normal birliklerden oluşan saldırı askerleri savunan kalenin askerlerinin %20 sini öldürdü. Bu aynı zamanda bir önceki testteki Vahşi birliklerin Normal birliklere karşı saldırısının %2 daha fazlası. Bu testte aynı zamanda Vahşi birlikler ile Vahşi birliklere saldırıldığında askerlerin yaklaşık %8,57 öldürebildi. Bu 3 saldırı içerisinde en az zayiatı Vahşi birliklere vahşi birlik ile saldırıldığında verildi.

Test 3 : Savunma %78 Oranında Normal ve Stratejik ve %22 Vahşi İle

Biliyoruz ki en fazla zayiatı normal birliklere vahşiler ile saldırınca, ikinci en fazla zayiatı ise vahşiler ile normal ve stratejikler den oluşan askerlere saldırınca verebiliyorsunuz.

Bu testteki senaryoda ise normal ve stratejikten oluşan savunmaya yerleştirilen vahşi birlikler savunmanın kaybını azaltacak mı buna bakacağız.

Game of War Savunan Taraf Eşit %78 Normal/Strateik  ve %22 Vahşi


Bu testten görebileceğiniz gibi vahşilerin biraz olması ölen asker sayılarının azaltılmasında faydalı oldu, bunu savunan tarafın daha az kayıp vermesinden görebilirsiniz. En kötü saldırıda dahi askerlerin %16 sı öldü, Askerlerin hepsi normal olduğu testten durumdan %2 daha az, İlave olarak savunmaya az miktarda vahşi eklenmesi normal birliklerle yapılan saldırıda zayiat sayısının artmasına neden olmadı.

Test 4 : Savunma Eşit Miktarda Normal Stratejik ve Vahşi Birlik İle

Game of War Savunan Taraf Eşit  Normal/Strateik  ve  Vahşi

Bu son teste savunan kale %33 normal %33 stratejik ve %33 vahşi olmak üzere eşit asker dağılımına sahip. Test gösteriyor ki saldıran hangi askeri gönderirse göndersin savunan tarafta %15 oranında sabit bir asker kaybı oluyor. 

Bunun anlamı eşit asker oranına sahip olduğunuzda topluluk liderine kalenize karşı avantaj vermemiş veya açık vermemiş oluyorsunuz. 

Sonuç olarak : 

  • Eşit asker oranına sahip olmak saldırıda aldığınız zararınızı azaltacaktır.
  • Topluluk lideri iseniz ve hedefinizin düşük kademe askerlerinin 1/3 ünden fazla sı vahşi ise Normal birlik gönderin
  • Topluluk lideri iseniz ve hedefinizin düşük kademe askerlerinin 1/3 ünden azı vahşi ise Vahşi birlik gönderin
  • Eğer tuzak veya topluluk dolduransanız ve kaleniz ağırlıklı olarak normal, stratejik veya vahşi ise, açığınızı fark eden topluluk lideri için daha zayıf bir kalesiniz.
  • Yakın zamanda yanan çok büyük kaleler görüyoruz. Askerlerinizi bir tarafta yoğunlaştırıyor sanız dikkatli olun, kaleniz daha zayıf..

Hiç yorum yok:
Write yorum

Recommended Posts × +