12 Mayıs 2016 Perşembe

Tuzak Hesaplar -- 1

loading...

       Merhaba, Bu yazımda tekli saldırı tuzak hesapları yada daha yaygın ismi ile tuzak hesaplar nedir nasıl yapılır bunları işleyeceğiz. Bu hesaplar genel olarak tekil olarak savunma yaparak tekli saldırılarda saldıranın askerlerini öldürmeyi amaçlarlar. Bu yazınında amacı kalenizi en etkili şekilde savunmaya ayarlaya bilmenizdir, yazı tuzak hesaplar hakkında yazıldığından buradaki bilgileri başka kalelere saldırmakta kullanmanız sizin zararınıza olabilecek durumlar ortaya çıkarabilir.



     Tuzak hesap olmak Game of War oynamanın zevkli yanlarından biridir. Bu sayede krallıklar arası savaşlarda puan kazanabilir, sürekli paket alma gereği duymadan öldürdüğünüz asker sayısını sürekli artırırsınız.


Yazının devam eden kısımlarında aşağıdaki konularıda işleyeceğim.


  •      Tuzak hesap nedir.
  •         Tuzak hesap türleri
  •         Hangi araştırmaların yapılması gerektiği
  •         Şehir binalarının seçimi
  •         Gücünüzü nasıl düşük göstereceğiniz
  •         Hangi tür ve ne kadar askerinizin olması gerektiği
  •         Kavramanızı büyük saldırılara karşı nasıl donanmamız gerektiği


 1.      Tuzak hesap nedir


     Game of war tekil tuzak hesaplar savunma odaklı olarak kendisinden büyük oyunculardan gelen tekil saldırılarda saldıranın askerlerini öldürerek krallıklar arası savaşlarda puan kazanmayı amaçlarlar. Temel kural olarak güçlerini mümkün olduğunda düşük tutarken, savunmalarını güçlendirirler, bunun yanında saldırı anında savunma desteklerini etkinleştirerek saldıranın askerlerini öldürüp, puan kazanırlar. Gücünüzü düşük tutmanız sizi saldıranın küçümsemesini ve saldırmakta tereddüt etmemesini sağlar. Game of war oyununda tuzak hesapların başarılı olması iki unsura bağlıdır.
·             
              Saldıran size belli sayının üzerinde asker ile saldıramaz(29.04.2016 tarihi itibari ile bu sayı 1.1M  de biraz fazladır), fakat bunun yanında tuzak hesaplar üst sınırı olmayan asker sayısı ile kalelerini savunurlar.

·               Eğer siz inşaa etti iseniz kale içinde hastaneleriniz vardır, saldıranın bu imkanı olmadığından, onun askerleri ölürken sizin askerleriniz hastaneye yatar.

     Burada sizin avantajınıza olan baka farklı durumlarda vardır fakat en önemli ikisi yukarıda yazılmıştır. Bunların yanında sizin duvar tuzaklarınız vardır, saldıranın yoktur, en önemlisi sizin kahramannız her zaman kalenizdedir, saldıran her zaman kahramanla saldıramayabilir. Mesela birbiri ardına 8 ilerleme ile kalenize yürüyen bir saldırgan bunların sadece 1inde kahramanı gönderecektir. Diğer 7 sinde kahraman desteklerinden faydalanamayacaktır.

     Eğer siz tuzak hesabınızı düzgün bir şekilde ayarlarsanız, birden fazla T4 saldırısı almanıza rağmen tek bir askeriniz ölmeden bu saldırılardan çıkabilir, krallık savaşlarında kendinize ve ittifakınıza birçok puan kazandırırsınız.


Düşük kademe askerler krallıklar arası savaşta çok etkililer


      Küçük bir örnek olarak : Orijinal krallıklar arası savaş puanlamasına göre, eğer siz saldıranın 100bin T4 askerini öldürür iseniz, öldürdüğünüz askerlerden 100 milyon puan kazanırsınız. Buna karşılık rakibiniz sizden hiç asker öldüremez sadece kademe 1 askerlerinizi hastaneye yatırırsa, ona hiç puan vermezsiniz. Eğer sizin 200 bin T2 askerinizi öldürmüş olursa, rakibiniz bu saldırıdan 200 bin puan ile ayrılacaktır.  Her krallık savaşları başladığında krallık etkinliğine tıklayarak güncel puanlama sistemini görebilirsiniz.

     Tuzak hesaplar Kale 14 ve milyonlarca kademe 1 asker den kale 21 tüm araştırmaları tamamlamış kaleye kadar  her kale seviyesi ve güç de olabilir.

     Tuzak hesap inşa etmek için kalenizi nasıl inşa edeceğinizden, kendinizi nerede gördüğünüze kadar birkaç konuyu açıklığa kavuşturmanız gerekiyor, 

Bir karar vermeniz gerekiyor.


     Vereceğiniz en önemli karar sizin kalenizin bir saldıran mı yoksa savunan kalemi olduğudur. Eğer siz savunan bir hesap olmayı hedeflerseniz, sizin kendinize rakip gördüğünüz hesaplar orta ve büyük güçteki oyunculardır. Fakat bunun yanında size gönderebilecekleri her türlü şeye hazır olmanız gerekiyor. Farklı bir oyun tarzı olduğundan üzerinde derinlemesine düşünmenizi tavsiye ederim.
En çok merak edilen soru ise tuzak hesap olmak için T4 açmış olmak gerekirmi. Genelde tüm oyuncular T4 açma hırslarının önüne geçememektedir, fakat çoğu T4 eğitmenin ve bakım maliyetleri konusunda az veya hiç bilgiye sahiptirler. T4 açma isteğinin önüne geçmek çok zor olsada, T4 askerler tuzak olmak için açılmış olması gerekmiyor ve tekil saldırı tuzak hesapları için olmazsa olmaz değiller. Bir T4 açılmış tuzak hesabı saldırı hesaba çevirmek mümkün olabilirken, güçte ilerlemiş T4 saldırı hesabını savunma odaklı tuzak hesaba çevirmek neredeyse imkansızdır. Saldıran hesaplar da bir bakıma tuzaktırlar. Çünkü kalkan indirip, kahramanları ile saldırıya ilerlediklerinde gelebilecek saldırıların üstesinden gelebilecek güçtedirler. Tek farkları güçte çok çok yüksek olduklarından diğer oyuncular onlara hemen saldırı kararı alamazlar.


     Tuzak hesapların bir çoğu oyunda çok güçlü 5b hatta 30b üzerinde gücü olan saldırı hesabı olan oyuncularındır. Çünkü birini size saldırmaya kandırmak, gücü sizden kat be kat yüksek olmasına rağmen onun tüm askerini öldürebilmek ve bunun yanın da ya hiç yada biraz Kademe 1 / 2 veya 3 asker kaybetmek gerçekten zevklidir. 

Yazanın tamamına aşağıdaki linkler le devam edebilirsiniz.



Tuzak Hesaplar 1- Tuzak Hesap Nedir
Tuzak Hesaplar 2 - Tuzak Hesap Türleri ve Araştırma Tavsiyleri
Tuzak Hesaplar 3 - Binalar
Tuzak Hesaplar 4 - Hastane Villa Kışla

Hiç yorum yok:
Write yorum

Recommended Posts × +