5 Mayıs 2016 Perşembe

Tuzak Hesaplar – 5 Duvar Tuzakları

loading...

Merhaba,

     Yazımın bu bölümünde duvar tuzaklarını ele alacağız. Duvar tuzaklara yaklaşımım tuzakların nasıl ne kadar olmasından ziyade, duvar tuzakları hakkında yapılan ve bazı yorumları test ederek doğruluklarını veya yanlışlıklarını kanıtlamak olacaktır. Bu yazı dizisinin orjinalini insidegameofwar sayfasından okuyabilirsiniz.  Mz nin sürekli güncellemesinden dolayı birebir aynısını yazmayı, oyuncuları eski bilgiler ile yanlış yönlendiriş olacağımdan doğru bulmadığımdan,  kendi bilgi ve tecrübelerimden de yorumlar katarak bu yazıları yazıyorum.



Efsane 1 : Yüksek kademe duvar tuzakları, kalede düşük kademe asker bulundurulduğunda hiç bir işe yaramazlar.

     Konu hakkında söylenen ilk efsane, yüksek miktarda düşük kademe asker olan kalelerde, bu askerlerden daha yüksek seviye tuzakların savaşa etki etmedikleri, zarar görmedikleri, kaleyi savunmadığı ve asker öldürmedikleri dir.

     Bunu test etmek için içinde milyonlarca kademe 1 asker ve 125 bin kademe 3 tuzak bulunan bir tuzak hesaba ardı arda saldıracağız.

Test prosedürü:

     Saldıran hesap eşit sayıda dağılmış toplam 250 bin stratejik Kademe 3 askerlerden oluşuyor. Saldırı kahraman destekleri, savunma ağırlıklı olup, savunma, sağlık, düşman saldırı debuff ı ağırlıklıdır. Destekler  yüksek miktarda kademe 1 bulunduran bir kaleye karşı yapılan saldırıda asker kaybını biraz olsun azaltmak için seçilmiştir.

     Savunan kale 8 milyondan biraz fazla kademe 1 barındırıyor. Tuzağa saldırı yapıldıktan sonra duvar tuzak sayısı her bir saldırı sonrası 5000 artırılarak toplamda 6 saldırı yapılmıştır. Saldırılar arasında tek fark her bir saldırı sonrası 5000 adet artan duvar tuzak sayısı olup, yaralanan kademe 1 askerler iyileştirilmiştir.
   
    Test 1-3 (100 bin -110 bin Kademe 3 Duvar Tuzağı)



    Test 4-6 (115 bin – 125 bin Kademe 3 Duvar Tuzağı)


     Yukarıdaki raporlardan görüleceği üzere, hiçbir duvar tuzağı zarar görmediği halde , kademe 3 duvar tuzakları kademe 1 askerlerin arkasında saklanmış olmalarına rağmen savaşa etki etmiştir. Burada kademe 1 askerlerin kademe 3 tuzaklar için et kalkanı görevi aldıklarını söyleyebiliriz.

     İlk göze çarpan şudur, duvar tuzaklarının sayısı artırıldıkça düşman asker kaybı artmaktadır.



     İlginçtir ki duvar tuzak sayısı artırıldıkça savunan kalenin kaybı da da azalmaktadır.



Efsane 2 : yüksek sayıda kademen 1 askerlerin önünde Kademe 1 tuzaklar veya savaş tuğlaları, arkalarında duran kademe 3 tuzaklardan daha iyidir.

     Duvar tuzaklarının askerlerin önünde durması demek, saldırı anında sizin askerlerinizden önce duvar koştuklarınızın yok edilmesi ve sonrasında askerlerinizin ve daha yüksek duvar tuzaklarının savaşmaya devam etmesidir.

     Yine burada 100 bin kademe 3 duvar tuzağı olan bir kaleye öncelikle 25 bin savaş tuğlası ve sonrasında eşit dağıtılmış 25 bin kademe 1 duvar tuzağı eğitilerek bir önceki test ile aynı saldırı ve savunma ayarları ile saldırı yapılarak sonuçlar karşılaştırılarak kademe 1 tuzakların et kalkanı durumları hakkında fikir verecektir.



     Sonuçlara tuzak hesabı açısından bakarsak savaş tuğlalarının daha zayıf kaldıklarını görebiliriz. Saldırıda 66 adet tuğla yok edilmiş ve 104 ü yara almıştır. Kademe 1 duvar tuzaklarının olduğu senaryoda ise 20 duvar tuzağı yok edilirken 22 si yara almıştır.


     Tuzak hesap savunma açısından bakıldığında her iki saldırıda da 84.028 asker hastaneye yatırılmıştır. Yine savunma açısından savaş tuğlaları ve kademe 1 duvar tuzakları aynıdır. 

     Eksik olan duvar tuzaklarına 25 bin kademe 1 tuzak veya savaş tuğlası eklemek, boş bırakmaktan daha iyi sonuç vermiştir fakat yinede 125 bini kademe 3 tuzak kadar iyi değildir. Fakat savunma sonuçları full 125 bin kademe 3 tuzağa yakındır.
Savaş tuğlasının veya kademe 1 duvar tuzağının öldürme kapasitesine baktığımızda, grafik biraz daha farklı olarak karşımıza çıkıyor.



     Burada 25 bin savaş tuğlası hiç olmamasından çok az daha iyi bir durum ortaya koyuyor. Dengeli bir şekilde inşa edilmiş kademe 1 duvar tuzakları çok daha güzel iş çıkarıyor. Burada en büyük zıplama eşit bir dağılımla yapılmış kademe 3 tuzaklarda ortaya çıkıyor. Bu raporlar açıkca gösteriyorki, kademe 3 tuzaklar çok yüksek miktarda düşük kademe askerlerin arkasında da olsalar çok güzel iş çıkarıyorlar. Raporlarda da gösterildiği üzere kademe 3 tuzaklar açık ara öndeler.

    Kademe 3 tuzaklar kademe 1 tuzaklara ve savaş tuğlalarına karşı çok daha etkililer. Tuzak savunmasında çok az da olsa iyiler ( kademe 3 tuzak kaybı yok), asker savunmasında biraz daha iyiler, tuzak saldırılarında açık ara öndeler, saldıran asker ölümlerinde.

    Bu denemeden ortaya çıkan başka bir bulguda, savaş tuğlalarının kademe 1 askerin önünde durmaları yani bu askerler için et kalkanı olmamalarıdır. Savaş algoritması bunları kademe 1 asker ve tuzak ile eşdeğer tutuyor. Eğer gerçekten et kalkanı olmuş olsalardı kademe 1 askerlere zarar gelmeden önce tamamının yok edilmiş olmaları gerekirdi. Fakat savaş raporuna bakarsanız sadece 170 savaş tuğlası savaştan zarar görmüş, ve kalan 24830 savaş tuğlası sağlam kalmıştır. Burada herkese önerim TAM DOLU DUVAR, TAM DOLU DUVAR dır.


Yazanın tamamına aşağıdaki linkler le devam edebilirsiniz.

Tuzak Hesaplar 1- Tuzak Hesap Nedir
Tuzak Hesaplar 2 - Tuzak Hesap Türleri ve Araştırma Tavsiyleri
Tuzak Hesaplar 3 - Binalar
Tuzak Hesaplar 4 - Hastane Villa Kışla



Hiç yorum yok:
Write yorum

Recommended Posts × +